e-Bogen



Køb e-bogen her

Filmen




Forfatteren



Pressen:


Villabyerne skrev:
**** - 4 ud af 5 virtuelle stjerner
Hendes debutbog 'Kordienne' har hun udsmykket med en række tegninger i sort. rødt og hvidt, enkle og skarpe, men med en sensuel og morbid tone, der får en til at tænke på mestre som A.V. Beardsley og Gustave Moreau, hvilket passer særdeles godt til selve bogen. Drømmesamleren kaldte Moreau sig selv og døde i 1898 fuld af sine drømme - det var på den tid, da Sigmund Freud skrev sin bog om 'Drømmetydning'. Vi kan forestille os, at det netop er omkring denne tid, at Gudmundsens lille roman må tænkes at foregå. Et eventyr, der udfolder sig i en tænkt – ikke alt for nøjagtig - 1800-talsramme rundt omkring i Europa. Sproget er lidt gammeldags, der bruges gloser, der ikke er så sædvanlige, nogle fremstår som forfatterens eget bidrag til den danske sprogskat.

Et langt eventyr
Titelpersonen, Kordienne, er romanens altid eftersøgte hovedperson, en verdensberømt balletdanserinde, sangerinde og skuespillerinde. Hun plejer sine drømme fra den allerførste tid, vi hører om hende og hendes dermed tilknyttede forunderlige ritualer.
Hele bogen er ét langt eventyr, og med søvngængeragtig sikkerhed styrer hovedpersonen mod en slutning, som løser den bundne stilling, hvori bogens anden hovedperson, den ganske unge pige Alma, har befundet sig.
Men kun hun bliver fri. Desværre, for hele fortællingens gordiske knude kunne have været løst på en langt bedre og mere realistisk måde af en mere handlekraftig og fornuftig person end Kordienne.
Men hendes åbenlyst frygtelige valg åbner Almas øjne og viser hende vejen bort fra den vidunderlige, den berømte, den smukke, den fuldkomne og alt hendes.

Alma er latin for 'huld' og 'gunstig' . Nu, hun pludselig bliver fri til at søge sig selv og sit eget, kan læseren håbe, at det hendes navn står for, også bliver det, hun selv kommer til at opleve. Sådan som den lille roman ender, ser det ud til, at den unge forfatterinde har en idé om, hvorhen og hvordan Almas vej kommer til at sno sig efter 'Kordienne'.
(Villabyerne anmeldt af Una Jart).

Billede af Michelle Gudmundsen i stor opløsning

Bogen:


Forlaget Gutenberg.dk skrev:
Romanen Kordienne er en anderledes udviklingsroman der foregår i Europa i 1890érne. En episk fortælling følger Alma på hendes dannelsesrejse gennem Kordiennes fortid; der syntes fuld af eskapader og tvetydige drømme. Alma forsøger at navigere mellem Kordiennes tilknytningspunkter i forskellige miljøer, blandt tidligere venner og elskere, trækkes læseren længere ind i mørket... Romanen bringer en desillusioneret Alma til et ukendt lands vilde natur, og fordrer læseren til spændt at vente på romanens anden del. Genren læner sig op af den tyske romantik med et strejf af magisk realisme.

Uddrag fra e-bogen:
- Kordienne var distingveret, hun sad altid nydeligt til bords; holdt glasset på den rigtige måde, mens vi andre kunne drikke af flasken og sidde på gulvene.
Jeg oplevede hende ofte med en let fordømmende attitude, når vi opførte os tankeløst - hvilket ofte forekom, når vi var samlet.

Ærlig talt har jeg aldrig forstået, hvad hun ville med os! Hun virkede umiddelbart interesseret i alt, hvad vi foretog os, og sommetider deltog hun i vores improviserede teaterspil, men mistede hurtigt interessen.

Desuden var der altid noget mærkværdigt uhomogent i kredsen, når hun var til stede, noget jeg først senere forstod, men som undertiden og stadigvæk har undret flere af os. Kordienne syntes aldrig rigtig at more sig i vores selskab: Hun var charmerende og fik alt, hvad hun begærede uden at spørge.

Hun lo med en mild og ofte skjult latter, en latter der kun sad i halsen og aldrig slog sig ud igennem hele kroppen, har jeg ikke ret? Der var noget elementært forskelligt i vores måder at opfatte morskab på.

Kordienne var her for at lade sig adsprede og inspirere, ikke for at slå sig løs, men måske for at rykke på sine egne metoder, sagde Victoriya og afventede enighed....
---

De skiftende skygger på gulvets skaktern, havde på afstand fanget hendes opmærksomhed og ledt hende mod trappen.
Et vindue måtte være åbent, sådan som gardinerne flagrede løst i vinden og forudsagde de chasserende skygger henover gulvet. Forsigtigt bevægede hun sig opad trappen, mens hun holdt hårdt om gelænderet af frygt for at kure bagover på de glatte trin.

Det blev koldere jo højere hun kom op, det trak, og hun så, at alle vinduerne langs trappen stod åbne. Hun undrede sig over hvorfor en så grundig udluftning var nødvendig, mens det endnu var frostvejr.
Hendes blik havde fæstnet sig på reposen, som hun forventningsfuldt forestillede sig ville udmunde i en korridor med talrige værelser. Men da hun nåede toppen, fandt hun kun en lukket apsis.

Forfatteren:


Michelle Gudmundsen
er en kunstnerinde med mange talenter.
Hendes rødder findes i billedkunsten og en uddannelsesbaggrund inden for kunsthistorie og det klassiske tegnehåndværk.

Foruden studier i pædagogik og didaktik og har hun stået i mesterlære hos den spanske jesuit og professor i arkitektur Jose Plateró.

Siden 2006 har Michelle Gudmundsen været indehaver af Akademiet for Kunst og Tegning i København, lavet sin egen kollektion af Art Deco hatte og drevet en innovativ gallerivirksomhed; Gallery G-Spot i Hellerup.
Michelle Gudmundsens tegninger og kunstværker udstilles via AFKT og hendes illustrationer vil kunne ses i nærværende og kommende udgivelser på Gutenberg.dk

Allerede som barn begyndte hun, systematisk at nedskrive sine drømme og har sidenhen skrevet et arsenal af dagbøger, manifester, eventyr, noveller og teatermanuskripter der er blevet publiceret og performet i undergrunden.

På et litteraturkursus på Borupshøjskole, ved forfatter Pernille Tønnesen, begyndte Michelle Gudmundsen at arbejde seriøst med sine tekster og manuskripter, og fik derefter nærværende roman antaget.

Med legatstøtte fra Solar Fonden for hendes kunstneriske virke og har Michelle Gudmundsen opholdt sig i Syrien, Rusland, Østrig, Bulgarien mens hun skrev på Kordienne, og som hun pt. arbejder på fortsættelsen, opholder hun sig på Færøerne og Island, og sidst på vinteren i Canada.

Illustration fra e-bogen

Kontakt


For yderligere oplysninger eller hjælp til køb og download:

      Dansk Antikvarisk Boghandel og Forlag
      Vangedevej 129
      DK-2820 Gentofte

      mail: forlag(a)gutenberg.dk
      Tlf.: 39 62 05 15

Links


VredeFilm
WredeFoto
Akademiet for Kunst og Tegning (AFKT)
Gutenberg.dk - forlaget